Cizrnová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnová pomazánka
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zlamalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 37558 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
15 g | Česnek |
70 ml | Citronová šťáva |
200 g | Cizrna |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
150 g | Omáčka Tahini |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
0,5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 265,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Omáčka Tahini, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu namočenou minimálně na 8 hodin propláchneme čistou vodou a vaříme na mírném ohni úplně do měkka asi hodinu. Po uvaření slijeme vodu, ale trochu vývaru si schováme. |
2 | Do mixéru dáme uvařenou cizrnu, česnek, trochu odloženého vývaru, šťávu z citronu a tahini. Vše spolu dokonale rozmixujeme na hladkou kaši, kterou osolíme. |
3 | Kaši nandáme do misek, polijeme lžící kvalitního olivového oleje a vše ozdobíme trochou mleté červené papriky a nasekanou petrželkou. |