Žloutkové vandličky se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutkové vandličky se šlehačkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37579 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
150 g | Cukr moučkový |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Smetana čerstvá ke šlehání |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 254,8mg |
Draslík | 22,6mg |
Vláknina | 2,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutkové vandličky se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme žloutky s cukrem, vanilkou a citronovou šťávou a třeme cca 30 minut. Formičky na rakvičky vymažeme máslem a naplníme těstem do dvou třetin. |
2 | Pečeme v rozpálené troubě. Jakmile vyskočí, zmírníme teplotu a dopečeme dorůžova. Vychladlé vyklopíme z formiček, vrchní část opatrně seřízneme ostrým nožem a vandličky naplníme ušlehanou smetanou. |