Hovězí rolky se šalotkou a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí rolky se šalotkou a chřestem
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37745 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 ks | Chřest zelený |
120 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
4 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 12,6mg |
Draslík | 709,1mg |
Vláknina | 721,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Šalotka, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Omáčka Teriyaki mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí rolky se šalotkou a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný, rozpůlený chřest povaříme 1 minutu, vyjmeme a osušíme. |
2 | Omyté maso nakrájíme na 8 velmi tenkých plátků a mírně naklepeme, aby plátky byly silné asi 3mm. |
3 | Oloupané šalotky rozkrojíme na poloviny. |
4 | Na konec každého plátku masa položíme chřest a šalotku. Svineme do závitku. |
5 | V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rolky za častého obracení asi 2 minuty. Přilijeme omáčku terijaki, snížíme příkon tepla a smažíme ještě 3 minuty. |
6 | Rolky urovnáme na servírovací talíř, posypeme opraženým sezamem a nasekaným koriandrem. |