Telecí na olivách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí na olivách
Telecí na olivách
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37821 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
180 g | Paprika červená |
180 g | Paprika zelená |
180 g | Paprika žlutá |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Rajčata |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
1,5 kg | Telecí plec |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 184,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí na olivách postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme olej, přidáme kostky masa, potřené polovinou česneku a 5-7 minut je dohněda smažíme. Maso vyndáme a odložíme stranou. |
2 | Do pánve vložíme nudličky papriky a 3 minuty je mícháme, až téměř změknou. Vyjmeme je a odložíme stranou. |
3 | Do pánve vrátíme maso, vlijeme víno, přidáme rajčata, rajský protlak, zbylý česnek a rozmarýn. Zakryjeme a 1 hodinu podusíme. |
4 | Do pánve vrátíme papriky a podusíme ještě 15 minut, aby maso bylo opravdu měkké. |
5 | Přidáme olivy a s masem ohřejeme. Pokrm podáváme horký, lehce posypaný petrželkou. |