Jednoduchý recept

Telecí řízky se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 5834

Ingredience

1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 kávová lžička Petržel - nať
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
4 plátek Telecí kýta
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 61 kcal
Kilojoule 253kJ
1% Sacharidy 5 g
6% Tuky 4 g
10% Sodík 198 mg
2% Bílkoviny 1 g

Telecí řízky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Odblaníme řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a zaprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme máslo a řízky na něm na každé straně pečeme cca 3 minuty.

2

Opečené řízky přendáme na mísu a do šťávy přidáme nakrájenou papriku a oloupaná rajčata. Krátce podusíme a přelijeme přes řízky.

3

Pokrm ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Jako přílohy podáváme dušené nebo smažené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept