Recept

Hrášek s parmskou šunkou ve smetanové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37956

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
800 g Hrášek mražený
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej česnekový
250 ml Smetana 12% (konzumní)
80 g Sýr Ementál (Primátor)
170 ml Voda pitná
200 g Šunka parmská
1 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 140kJ
8% Sacharidy 29 g
19% Tuky 14 g
5% Sodík 104 mg
28% Bílkoviny 16 g

Hrášek s parmskou šunkou ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

V kastrole rozpálíme česnekový olej a orestujeme na něm na proužky nakrájenou parmskou šunku.

2

Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme do kastrolu k parmské šunce, restujeme dalších 5 minut.

3

Poté přidáme máslo, tymián, mražený hrášek a za stálého míchání restujeme.

4

Poté podlijeme vodou, promícháme, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou 15 minut.

5

Nakonec odstavíme kastrol s hráškem ze sporáku a přimícháme najemno nastrouhaný ementál, důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut odpočívat. Ihned poté podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept