Pain perdu-chléb sypaný cukrem a skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pain perdu-chléb sypaný cukrem a skořicí
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3812 |
Ingredience
6 plátek | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo |
130 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 43,1mg |
Draslík | 102,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 47,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pain perdu-chléb sypaný cukrem a skořicí postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme s mlékem. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo. Plátky toastového chleba namočíme do vajec a z obou stran krátce opečeme. Ihned podáváme posypané směsí cukru a skořice. |
3 | Toasty se hodí ke kávě nebo pro děti s mlékem. |