Perník s cukrovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perník s cukrovou polevou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38204 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
100 ml | Citronová šťáva |
400 g | Cukr moučkový |
30 ml | Marmeláda jahodová |
1 balení | Směs na přípravu perníku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 22,0mg |
Vláknina | 133,3mg |
Vitamín A | 3,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Směs na přípravu perníku mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perník s cukrovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Perník upečeme dle návodu výrobce a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím smícháme cukr s citronovou šťávou do husté bílé polevy. Tou polijeme upečený, vychladlý perník. |
3 | Marmeládu rozehřejeme, přendáme do cukrářského sáčku a na povrch polevy uděláme tenké linky, které opatrným tahem špejle z jedné na druhou stranu ozdobně rozetřeme. |
Poznámka
Do perníku můžeme přidat pokrájené sušené švestky.