Jednoduchý recept

Šlehačkové kuličky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38216

Ingredience

1 ks Cukr vanilka
80 g Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 029kJ
4% Sacharidy 15 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 67 mg
8% Bílkoviny 5 g

Šlehačkové kuličky postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme ve vodě, osolíme a uvedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a za stálého míchání těsto vaříme tak dlouho, dokud se nelepí na stěny hrnce. Poté přendáme do misky a vmícháme vejce.

2

Z těsta tvarujeme cukrářským sáčkem na plech vyložený pečicím papírem menší ozdobné hrudky.

3

Pečeme při 200°C 10 minut, poté snížíme teplotu na 170°C a pečeme ještě 10 minut.

4

Smetanu vyšleháme s vanilinovým cukrem do tuhé šlehačky. Jednotlivé kuličky naplníme pomocí cukrářského sáčku šlehačkou.

Poznámka

Chceme-li získat slavnostnější podobu, vyskládáme kuličky do pyramidy a ozdobíme zkaramelizovaným cukrem, který formou tenkých nití nalijeme přes pyramidu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept