Šlehačkový sýrový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehačkový sýrový krém
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8053 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Moravský bochník 45% |
20 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 555,2mg |
Draslík | 84,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehačkový sýrový krém postup přípravy receptu:
1 | Smetanu, škrobovou moučku a žloutek svaříme. |
2 | Po vychladnutí vložíme do šlehače, přidáme nastrouhané sýry a za stálého šlehání postupně přidáváme máslo. |
3 | Nakonec do krému lehce zamícháme ušlehanou smetanu |