Kuřecí cassoulet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí cassoulet
Kuřecí cassoulet
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38281 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Brandy |
600 g | Fazole červené sterilované |
2 ks | Klobása Chorizo |
300 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej česnekový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
80 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 57,2mg |
Draslík | 694,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole červené sterilované, Pažitka, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Kuřecí prsa, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy, Olej česnekový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí cassoulet postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme sádlem. |
2 | Červené fazole scedíme, propláchneme, necháme okapat a vložíme do mísy. |
3 | Klobásky Chorizo nakrájíme na kolečka, kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a na česnekovém oleji zprudka orestujeme. Poté přidáme do mísy k fazolím. Vše důkladně promícháme a vložíme do zapékací mísy. |
4 | Přelijeme drůbežím vývarem, trochou brandy a posypeme strouhankou a navrch poklademe kousky sádla. |
5 | Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Ihned poté servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |