Žemlovka s penettone a zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlovka s penettone a zakysanou smetanou
Žemlovka s penettone a zakysanou smetanou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38310 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
750 g | Panettone |
8 ks | Vejce slepičí |
375 ml | Víno muškátové |
500 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 278,0mg |
Draslík | 166,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Panettone, Víno muškátové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlovka s penettone a zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. |
2 | Panettone pokrájíme na plátky, ve vrstvách je skládáme do máslem vymazané zapékací mísy. |
3 | Víno nalijeme do kastrolu, zahřejeme pod bod varu a odstavíme ze sporáku. |
4 | V misce rozšleháme vejce s cukrem, přimícháme horké víno, vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme. |
5 | Takto připravenou směsí přelijeme penettone v zapékací misce a necháme 15 minut stát. |
6 | Misku vložíme do předehřáté trouby, pečeme asi 60 minut. Po upečení necháme žemlovku 15 minut odpočinout, ihned poté podáváme. Posypeme ji před servírováním moučkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme vlažné, chladnoucí.