Vánoční roláda s hořkou čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční roláda s hořkou čokoládou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38354 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
5 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
50 g | Kakao |
6 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
---|---|
175 g | Čokoláda hořká |
250 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
225 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 145,2mg |
Draslík | 39,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Čokoláda hořká, Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční roláda s hořkou čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. |
2 | Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. V míse ušleháme z bílků a 50 g cukru tuhý sníh. |
3 | Do další mísy dáme žloutky, zbytek cukru a vyšleháme hustou žlutou pěnu. Poté přimícháme vanilkový cukr a kakao. Nakonec do těsta pomalu a zlehka přimícháme sníh z bílků. |
4 | Plech vyložíme pečícím papírem a vylijeme do něj těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Poté necháme piškot zchladnout. |
5 | Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu. |
6 | Do mísy nasypeme cukr, přidáme máslo a utřeme v hladký krém. Nakonec přidáme vanilkový cukr a rozpuštěnou čokoládu. |
7 | Piškotovému plátu ořízneme okraje tak, aby vznikl obdélník. Celou plochu piškotu potřeme čokoládovým krémem (trochu si necháme na pomazání povrchu rolády) a piškot srolujeme a položíme na připravený tác. |
8 | Nakonec povrch rolády potřeme zbytkem čokoládového krému. Před podáváním dezert pocukrujeme moučkovým cukrem. |