Omáčka z ořechů a smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z ořechů a smetany
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38365 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř bílý |
500 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gorgonzola |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 81,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 83,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z ořechů a smetany postup přípravy receptu:
1 | V menším hrnci zahřejeme smetanu. Když je smetana dostatečně teplá, přimícháme do ní na kousky nakrájenou gorgonzolu. Za stálého míchání přidáme sůl, pepř, nadrcené ořechy a nastrouhaný sýr, důkladně prohřejeme, poté sundáme z plotny a ihned omáčku servírujeme. |