Recept

Dýňové lívance s borůvkovým džemem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dýňové lívance s borůvkovým džemem 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38417

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Džem borůvkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
375 ml Mléko kefírové
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
400 g Protlak dýňový
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 365kJ
4% Sacharidy 14 g
4% Tuky 3 g
1% Sodík 30 mg
4% Bílkoviny 2 g

Dýňové lívance s borůvkovým džemem postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme kefír a vejce. Poté ke směsi přidáme dýňový protlak.

2

Následně přimícháme mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli a šleháme, dokud nevznikne hladké těsto.

3

Na pánvi rozpálíme olej a pomocí naběračky tvoříme lívanečky, které na pánvi pečeme.

4

Hotové lívance odkládáme na talíř, mažeme borůvkovým džemem a zdobíme lžičkou zakysané smetany.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept