Omáčka holandská levnější - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka holandská levnější
Omáčka holandská levnější
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3838 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 232,6mg |
Draslík | 89,9mg |
Vláknina | 920,8mg |
Vitamín A | 260,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Solamyl, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka holandská levnější postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky, bramborovou moučku a citrónovou šťávu s vývarem. Šlehat budeme tak dlouho, až nám omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla. |
2 | Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách. |
3 | Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině. |