Jitrnice z divočáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jitrnice z divočáka
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38498 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 kg | Kančí bok |
300 g | Kančí játra |
200 g | Kančí plíce |
2 kávová lžička | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Veka |
300 ml | Voda pitná |
250 ml | Zvěřinový vývar |
Na vaření masa a plic | |
---|---|
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 14,2mg |
Vláknina | 314,3mg |
Vitamín A | 16,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Sůl, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí bok, Kančí játra, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kančí plíce, Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jitrnice z divočáka postup přípravy receptu:
1 | Vykostěný bůček a plíce uvaříme a umeleme. Ve vodě namočíme veku, játra umeleme, česnek prolisujeme. Namočenou veku dobře vymačkáme, smícháme s játry a česnekem a vmícháme do mletého masa. Hmotu ochutíme kořením, osolíme a s vývarem (z masa a plic) pečlivě vymícháme. |
2 | Směs plníme do střívek, vložíme do téměř vroucí vody a zahříváme pod bodem varu asi dvacet minut. |
3 | Poté jitrnice zchladíme a necháme okapat. |