Kančí roláda s nádivkou z fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí roláda s nádivkou z fazolí
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 ml | Hovězí vývar základní |
1,2 kg | Kančí bok |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na nádivku | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
100 g | Fazole bílé v mírně slaném nálevu |
100 ml | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 293,6mg |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 240,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Sůl, Česnek, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí bok, Fazole bílé v mírně slaném nálevu, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí roláda s nádivkou z fazolí postup přípravy receptu:
1 | Fazole scedíme a necháme okapat, rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme. |
2 | V míse smícháme fazole, namočené rohlíky, polovinu česneku, petrželovou nať, mletou papriku, pepř, sůl a řádně promícháme. |
3 | Kančí vykostěný bok rozřízneme na plát, natřeme nádivkou, srolujeme, potřeme zbylým česnekem, osolíme, posypeme kmínem a převážeme provázkem. |
4 | Roládu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, obracíme a je-li třeba, přilijeme teplou vodu. |
5 | Upečenou roládu vyjmeme, zbavíme provázku a maso držíme na teple. Vypečenou šťávu zredukujeme, vmícháme mouku, orestujeme, poté zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Hotovou omáčku přecedíme. |
6 | Roládu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou. |