Recept

Drážďanský dort s kysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38651

Ingredience

První těsto
1 špetka Amonium
0,5 ks Citrony
165 g Cukr moučkový
210 g Mouka pšeničná hladká T 650
165 g Máslo čerstvé
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Druhé těsto
210 g Cukr moučkový
210 g Mandle
60 g Máslo čerstvé
0,3 l Smetana zakysaná 14%
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na posypání
30 g Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 148kJ
15% Sacharidy 52 g
42% Tuky 31 g
0% Sodík 8 mg
16% Bílkoviny 9 g

Drážďanský dort s kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme první těsto - mouku prosejeme na vál, přidáme nasekané máslo, cukr, strouhanou citronovou kůru, amonium a žloutky. Vypracujeme těsto a na chladném místě necháme odpočinout.

2

Poté si připravíme druhé těsto - umícháme máslo, přidáme cukr, žloutky a vanilku. Za stálého míchání přisypeme mleté mandle a po lžících přidáme kysanou smetanu.

3

Poté do suché dortové formy nalijeme první těsto a v troubě ho z poloviny upečeme. Na napůl dopečené první těsto nalijeme druhé těsto a v mírně vyhřáté troubě dopečeme. Hotový dort posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka

Dort můžeme také potřít meruňkovým džemem a přelít citronovou polevou

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept