Studená polévka s hovězím masem a pohankovými nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 320 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená polévka s hovězím masem a pohankovými nudlemi
Celkový čas: | 320 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 38964 |
Ingredience
20 g | Česnek |
20 g | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
300 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Hrušky |
400 g | Nudle pohankové |
15 ml | Ocet vinný |
50 g | Okurka salátová |
100 g | Oříšky piniové |
1 ks | Paprika červená |
2 g | Paprika mletá sladká |
170 g | Ředkev |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Kořenící omáčka | |
---|---|
24 g | Cukr krupice |
45 ml | Ocet vinný |
9 ml | Omáčka sójová |
2 g | Paprika mletá sladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 166,2mg |
Draslík | 437,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Hrušky, Ocet vinný, Okurka salátová, Oříšky piniové, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Ředkev, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Ocet vinný, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Nudle pohankové, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená polévka s hovězím masem a pohankovými nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Maso propláchneme pod studenou vodou a zbavíme šlach. Česnek a cibuli oloupeme. Očištěné maso přivedeme k varu a dále ho vaříme na mírném ohni asi jednu hodinu. |
2 | Po této době přidáme k vařícímu se masu cibuli a česnek a vaříme dalších 30 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a nakrájíme na jemné kousky. Z vychladlého vývaru odstraníme tuk a ve vývaru dobře rozmícháme připravenou kořenící omáčku. Okurku očistíme, podélně ji rozkrojíme a nakrájíme na šikmé plátky a na 20 minut ji dáme do slané vody. Po 20 minutách okurku ze slané vody vyjmeme a osušíme v utěrce. Ředkev oloupeme a nakrájíme na jemné kousky, které necháme 20 minut marinovat ve sladkokyselé marinádě. Hrušku oloupeme a nakrájíme na měsíčky a namočíme ji na 20 minut do cukrové vody. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Červenou papriku opláchneme a nakrájíme na jemné proužky. Vejce vložíme do osolené vody a uvaříme natvrdo. Potom vejce oloupeme a rozpůlíme. Nudle uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu a uvařené je propláchneme pod tekoucí studenou vodou, vytvarujeme je do tvaru hnízda a necháme okapat. Okapané nudle ve tvaru hnízda přendáme na misky nebo talíře, ozdobíme kousky vařeného masa, okurky, proužky papriky a polovinami vařeného vejce a naaranžované nudle a zeleninu zalijeme studeným vývarem. Podáváme studené. |
3 | Kořenící omáčka: |
4 | Suroviny na omáčku dobře promícháme. |
5 | Marináda na ředkev: |
6 | V octě dobře rozmícháme mletý červený pepř, sůl a cukr. |