Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38979

Ingredience

180 g Cukr vanilka
3 polévková lžíce Džem rybízový
110 g Mouka pšeničná hrubá
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
1 ks Vejce slepičí
Na formy
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
Šlehačka
100 g Cukr moučkový
0,8 l Smetana čerstvá ke šlehání

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 496kJ
15% Sacharidy 55 g
49% Tuky 37 g
3% Sodík 61 mg
18% Bílkoviny 10 g

Šlehačkový dort postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme cukr, žloutky, vanilku a vejce a mícháme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

2

Těsto rozdělíme do dvou stejných, máslem vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme.

3

Hotové placky necháme vychladnout. Jednu potřeme džemem a částí smetany ušlehané s cukrem. Druhou placku rovněž potřeme džemem, nakrájíme na dílky a složíme na plát se smetanou. Každý dílek dozdobíme šlehačkou a dort nakrájíme.

Poznámka

Dort můžeme dozdobit také čerstvými jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept