Merenkový dort se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Merenkový dort se šlehačkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39001 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
240 g | Cukr moučkový |
50 g | Cukr vanilka |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
120 g | Ořechy vlašské |
0,5 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
9 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 140,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hrubá, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Merenkový dort se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme strouhané ořechy a 3 bílky a důkladně utřeme. Přidáme 120 g moučkového cukru a vanilku a znovu utřeme. Z ostatních bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj zbylý cukr (2 lžíce odložíme na posypání) a zlehka jej vmícháme do připravené směsi, současně s moukou. |
2 | Těsto vložíme do kornoutu, na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme cca 10 hubinek, poprášíme je lžící cukru a zvolna upečeme v mírně vyhřáté troubě. Ze zbylé hmoty uděláme na papír na plechu dva kulaté plásty, posypeme zbylým cukrem a také zvolna upečeme. Necháme vychladnout, každý nakrájíme na cca 10 dílů, polovinu jich složíme na dortovou mísu, potřeme ušlehanou smetanou, oslazenou vanilkovým cukrem a na ni složíme zbylé dílky. Povrch dozdobíme šlehačkou a upečenými hubinkami. Nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Místo ořechů můžeme použít mandle.