Bramborový salát s červenou řepou a jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s červenou řepou a jogurtem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39027 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory |
200 g | Červená řepa |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 729,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Okurky nakládané, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s červenou řepou a jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme a v ni uvaříme brambory se slupkou. Když jsou uvařené, scedíme je, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostky stejně velké, jako máme nakrájenou řepu. Brambory a řepu dáme do mísy, přidáme na malé kostky nakrájené okurky, polijeme octem, přisypeme cukr, posypeme nasekaným koprem, zalijeme jogurtem, dobře promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Salát servírujeme jako studený předkrm na vychlazeném talíři, ozdobený dílkem citronu.