Salát z červené řepy a hroznů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy a hroznů
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39074 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
300 g | Červená řepa |
500 g | Hroznové víno |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 640,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 389,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Červená řepa, Hroznové víno, Kmín celý, Kopr čerstvý, Citronová šťáva, Med včelí, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy a hroznů postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu dobře omyjeme, pokapeme olejem, posypeme kmínem, zabalíme do alobalu, položíme na plech, který vložíme do předehřáté trouby, kde řepu pečeme asi 40 minut. Upečenou a vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy, kam přidáme oloupaný, na malé kostičky nakrájený celer, omyté a na půlky nakrájené hroznové víno, promícháme a necháme chvilku odpočinout. |
2 | Zálivka: olej vylijeme do misky, přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, med, podle chuti pepř, vše dobře rozšleháme a zalijeme salát. Už zálivkou přelitý salát posypeme drobně nasekaným koprem. |
Poznámka
Salát servírujeme jako studený předkrm.