Hříbkové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbkové špízy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 39102 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 ks | Cibule |
40 ks | Hříbky čerstvé |
250 g | Játra kuřecí |
250 g | Kuřecí prsa |
150 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 255,6mg |
Draslík | 10g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 3,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Játra kuřecí, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbkové špízy postup přípravy receptu:
1 | Kloboučky hříbků očistíme. Omyté kuřecí maso a játra nakrájíme na stejně velké kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a oddělíme od sebe vrstvy. |
2 | Vše napichujeme střídavě na špejle nebo na jehly a špízy smažíme na pánvi na oleji po všech stranách. Po usmažení osolíme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory. |
Poznámka
Nožičky hub použijeme k přípravě jiného pokrmu.