Sendvič s uzeným lososem a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sendvič s uzeným lososem a chřestem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39285 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
1 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Créme fraiche |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
200 g | Listové těsto |
200 g | Losos uzený |
200 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
75 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 201,1mg |
Draslík | 333,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Limetková šťáva, Losos uzený, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Créme fraiche, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sendvič s uzeným lososem a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto necháme rozmrznout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, plech vyložíme pečícím papírem. |
2 | Chřest omyjeme, očistíme, spodní části oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, chřest do ní vložíme a přibliřně 15 minut vaříme, poté scedíme, necháme okapat. Stranou si odlijeme 75 ml chřestového vývaru. |
3 | Vál poprášíme moukou a z listového těsta vyválíme tenký plát, ze kterého poté vykrojíme 4 velké odélníky. Potřeme je rozšlehaným žloutkem, v předehřáté troubě pečeme 8 minut. |
4 | Uzeného lososa rozkrájíme na 4 kousky. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Přidáme do chřestového vývaru, přilijeme víno a svaříme na polovinu. Poté do omáčky přimícháme vločky másla, osolíme, opepříme, dochutíme limetkovou šťávou, dále už nevaříme. Přimícháme Crème fraîche, na jemno nasekanou pažitku a promícháme. |
5 | Upečené taštičky z listového těsta rozkrojíme, chřest překrojíme na polovinu, vložíme na spodní části taštiček. Na chřest upravíme kousek lososa, zakápneme připravenou omáčkou. Překryjeme vrchní částí taštičky, ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.