Bramborové špízy s garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové špízy s garnáty
Bramborové špízy s garnáty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39404 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
300 g | Garnát obecný |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 155,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Limetková šťáva, Pažitka, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové špízy s garnáty postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Poté je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme slupku. |
2 | Garnáty omyjeme, očistíme, osušíme a každého garnáta zabalíme do lístku šalvěje. Brambory nakrájíme na plátky a každý plátek zabalíme do plátku parmské šunky. |
3 | Na špízové jehly střídavě napichujeme garnáty a brambory s parmskou šunkou. |
4 | Na pánvi rozpálíme máslo a špízy na něm smažíme. Po usmažení je osolíme, opepříme a posypeme najemno nasekanou pažitkou. Zakápneme limetkovou šťávou. |