Polévka ze škeblí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 254 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze škeblí
Celkový čas: | 254 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 240 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 39504 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 259,8mg |
Vláknina | 417,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Paprika červená, Škeble čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Polévka ze škeblí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné škeble propláchneme pod tekoucí vodou a vaříme 3 hodiny v osolené vodě, abychom je zbavili sedimentu. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Jarní cibulku a papriku očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na stejně velké kousky. Škeble zbavené sedimentu vaříme ve vroucí vodě 5 minut, jen do momentu, kdy se otevřou. Potom hned přidáme nakrájenou cibulku a proužky papriky. Polévku podáváme teplou. |
Poznámka
Mušle ve škeblích musejí být živé, jinak by páchly rybím zápachem. Mušle se musí vařit tak akorát, ne delší dobu, jinak by maso tuhlo a nebylo by chutné.