Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 39654

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
60 ml Citronová šťáva
800 g Cizrna konzervovaná
0,5 kávová lžička Olej olivový
60 ml Omáčka Tahini
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl mořská
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 410kJ
14% Sacharidy 52 g
13% Tuky 10 g
33% Sodík 669 mg
23% Bílkoviny 13 g

Pasta z cizrny postup přípravy receptu:

1

Cizrnu (uvařenou nebo nakládanou), česnek, citronovou kůru i šťávu a tahini (sezamová pasta) v robotu smícháme, zpracujeme na hladkou pastu, pro zvláčnění zakapeme trochou olivového oleje, dosolíme. Před podáváním zdobíme celou cizrnou, kterou jsme na začátku odložili stranou, petrželkou, zakapeme olivovým olejem a poprášíme sladkou paprikou.

Poznámka

Servírujeme studené. Dochutit můžeme i ostrou pastou Harissou, místo petrželky použijeme v nouzi čerstvý koriandr. Nejlépe je použít nakládanou cizrnu, kterou můžeme zpracovat okamžitě. Sušenná cizrna se musí minimálně 12 hodin namáčet a asi 3 hodiny vařit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept