Jednoduchý recept

Pagáče s brynzou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 39704

Ingredience

250 g Mouka pšeničná hladká
125 g Máslo čerstvé
125 g Sýr Brynza
8 g Sůl
15 g Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 575kJ
13% Sacharidy 46 g
55% Tuky 41 g
40% Sodík 805 mg
28% Bílkoviny 16 g

Pagáče s brynzou postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, rozdrobíme brynzu, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme aspoň hodinu odležet, raději déle. Z těsta vyválíme silnější placku, ze které hrníčkem vykrajujeme koláčky. Plech vymastíme tukem, vyskládáme na něj pagáče, potřeme žloutkem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut.

2

Pagáče upravíme na mísu a podáváme.

Poznámka

Pagáče se na Slovensku podávají s mlékem nebo kefírem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept