Recept

Gratinované tagliatelle s lilkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39800

Ingredience

400 g Lilek
50 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
500 g Tagliatelle
3 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 952kJ
28% Sacharidy 99 g
31% Tuky 23 g
6% Sodík 122 mg
56% Bílkoviny 31 g

Gratinované tagliatelle s lilkem postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200°C.

2

Lilek omyjeme, zbavíme jader a dužinu na struhadle nahrubo nastrouháme.

3

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a lilek na něm smažíme, přidáme očištěný a prolisovaný česnek, osolíme a promícháme.

4

Zapékací mísu vymažeme zbytkem másla, na dno mísy rozložíme orestované lilky a na ně tagliatelle.

5

V menší misce rozšleháme mléko, nastrouhaný ementál, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Ihned poté servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept