Gratinované tagliatelle s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované tagliatelle s lilkem
Gratinované tagliatelle s lilkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39800 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Lilek |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
500 g | Tagliatelle |
3 ks | Vejce slepičí |
1 stroužek | Česnek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 217,1mg |
Draslík | 384,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované tagliatelle s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200°C. |
2 | Lilek omyjeme, zbavíme jader a dužinu na struhadle nahrubo nastrouháme. |
3 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a lilek na něm smažíme, přidáme očištěný a prolisovaný česnek, osolíme a promícháme. |
4 | Zapékací mísu vymažeme zbytkem másla, na dno mísy rozložíme orestované lilky a na ně tagliatelle. |
5 | V menší misce rozšleháme mléko, nastrouhaný ementál, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Ihned poté servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |