Piškotové řezy s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotové řezy s jahodami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39864 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
0,5 kg | Jahody zahradní |
Těsto | |
---|---|
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
6 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
6 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
400 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
0,6 dl | Mléko polotučné |
200 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
Želé | |
200 g | Cukr krupice |
1 l | Voda pitná |
60 g | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 159,8mg |
Draslík | 262,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 176,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotové řezy s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Do nádoby mixéru rozklepneme celé vejce, cukr a mixujeme tak dlouho, až vznikne hustá hmota, kterou pomocí vařečky přendáme do větší mísy, kam přisypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, opatrně promícháme, pokapeme pomerančovou šťávou. Hustou hmotu vylijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. Piškotové těsto je hodně křehké, proto je dobré pečení hlídat, aby se piškot nespálil. |
2 | Do hrnce vylijeme 2 dl mléka a přivedeme k varu, zbylý decilitr mléka rozmícháme s pudinkovým práškem a cukrem, pomalu za stálého míchání přiléváme do hrnce s vařícím se mlékem. Vaříme tak dlouho, než pudink zhoustne, poté ihned stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout, následně přimícháme máslo a dobře rozšleháme. |
3 | Želé: do hrnce s vařící se vodou vsypeme dortové želé, přidáme cukr, za stálého míchání povaříme. Když se hmota začne lepit na okraje hrnce a začíná tuhnout, stáhneme hrnec z ohně. |
4 | Upečený piškot potřeme krémem, nahoru naaranžujeme na půlky rozkrojené jahody, vše zalijeme dortovým želé. Vložíme do ledničky vychladnout a krájíme na řezy. |
Poznámka
Řezy servírujeme studené, na dezertním talířku. Můžeme je ozdobit vyšlehanou šlehačkou.