Masový vývar z býčími kostmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 420 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masový vývar z býčími kostmi
Celkový čas: | 420 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 400 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 39868 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
65 g | Česnek |
50 g | Cibule |
30 g | Cibulka jarní |
700 g | Hovězí jazyk |
200 g | Hovězí kližka |
200 g | Hovězí plec |
1 kg | Hovězí výřez |
12 l | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Koření | |
---|---|
40 g | Cibulka jarní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
Masový vývar z býčími kostmi | |
300 g | Kosti hovězí morkové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 231,8mg |
Draslík | 590,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 117,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Hovězí jazyk, Hovězí plec, Voda pitná, Zázvor celý, Cibulka jarní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Hovězí výřez, Pepř černý mletý, Kosti hovězí morkové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masový vývar z býčími kostmi postup přípravy receptu:
1 | Koleno, chrupavku a jazyk propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme je na 5 hodin do studené vody. Cibuli, česnek, zázvor a jarní cibulku očistíme, posekáme na kousky. Potom očištěné maso vložíme do vroucí vody a vaříme 5 minut. Následně vodu slijeme. Koleno a chrupavky vaříme přibližně hodinu při vysoké teplotě. Potom oheň zmírníme a vaříme maso dalších 5 hodin, průběžně odstraňujeme z vývaru pěnu a tuk. Poté přidáme do vývaru jazyk, hrudí i kližku, vaříme další hodinu. Potom přidáme do vývaru česnek, cibuli a zázvor, dále vaříme ještě 30 minut na mírnějším ohni. Vařené hovězí a jazyk z vývaru vyjmme, nakrájíme na plátky. Z vývaru odstraníme tuk a vývar ještě krátce povaříme. Polévku servírujeme teplou, nakrájené maso v talířích nebo miskách zalijeme horkým vývarem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.