Recept

Polévka s plněným kuřetem

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 39877

Ingredience

20 g Cibulka jarní
16 g Cicimek
4 ks Kořen hrachoru
180 g Lepkavá rýže
0,3 g Pepř černý mletý
12 g Sůl
3 l Voda pitná
20 g Česnek
40 g Ženšen
1200 g Kuře

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 933kJ
3% Sacharidy 12 g
60% Tuky 45 g
70% Sodík 1 g
102% Bílkoviny 57 g

Polévka s plněným kuřetem postup přípravy receptu:

1

Kuchyňsky očištěný mléčný hrachor namáčíme 2 hodiny ve vodě. Po 2 hodinách hrachor v této vodě přivedeme k varu a dalších 40 minut ho vaříme na mírnějším ohni. Po 40 minutách vývar s hrachorem slijeme a vývar odložíme pro další použití.

2

Rýži namočíme na 2 hodiny do studené vody a po této době ji necháme na sítku okapat. Česnek, cibulku a cicimek kuchyňsky očistíme a nasekáme nadrobno. Čerstvý ženšen očistíme a odřízneme z něj vrchní část a nasekáme ho na drobné kousky. Kuře očistíme, spodním otvorem vyjmeme z kuřete tuk a propláchneme je pod tekoucí vodou. Okapanou rýži smícháme s nasekaným česnekem, cibulkou, ženšenem a cicimkem. Touto směsí naplníme vnitřek kuřete a překřížením spodních stehen zajistíme, že náplň z kuřete nevypadne. Takto naplněná kuřata vložíme do vroucího vývaru z mléčného hrachoru a vaříme nejprve 20 minut na prudkém ohni. Po 20 minutách oheň zmírníme, a vaříme kuře dalších 50 minut, dokud kuřecí maso nezbělá. Polévku podáváme horkou, ozdobenou cibulkou a dochucenou solí a mletým černým pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept