Baklažánová smaženice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baklažánová smaženice
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39935 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Chléb celozrnný žitný |
120 g | Cibule |
400 g | Lilek |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 257,3mg |
Draslík | 663,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 800,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Lilek, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baklažánová smaženice postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na proužky, oloupané baklažány (lilky) na menší hranolky, cibuli nadrobno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme baklažány, rajčata, papriky, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Nakonec přilijeme rozkvedlaná vejce, promícháme, necháme vejce ztuhnout a odstavíme. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem. |