Mazanec z tvarohového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mazanec z tvarohového těsta
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 40177 |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
200 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
70 g | Hrozinky |
70 g | Kandované ovoce |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Rum |
250 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vejce slepičí |
Na potření a posypání | |
---|---|
50 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 173,7mg |
Draslík | 354,3mg |
Vláknina | 864,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Rum, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hrozinky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Tvaroh měkký, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mazanec z tvarohového těsta postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh rozmícháme, vejce rozšleháme, hrozinky namočíme do rumu. |
2 | Změklé máslo utřeme s prosátým cukrem, přimícháme strouhanou citronovou kůru a ostatní suroviny. Vypracujeme hladké a pružné těsto. |
3 | Utvoříme z něj bochánek, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a zhruba 25 minut pečeme v troubě předehřáté na 165°C. Poté zvýšíme teplotu na 180°C a dopečeme. |
4 | Upečený mazanec ihned potřeme rozpuštěným máslem a zasypeme přes sítko moučkovým cukrem. |
5 | Vychladlý mazanec zabalíme do fólie a alespoň dva dny necháme uležet. |
Tento recept není moc dobrý. Když jsem postupovala přesně podle receptu, těsto bylo suché, musela jsem přidávat několik lžic mléka. Možná je myšlen tvaroh vaničkový, který je řídký, to ale není z receptu zřejmé. V troubě mi mazanec hodně popraskal a když jsem ho po uplynulé době nakrojila, je hodně hutný. Pekla jsem kdysi tvarohový mazanec podle jiného receptu a ten byl dobrý. Palec dolů.