Recept

Rýžový koláč s třešněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40250

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
175 g Cukr krupice
8 ks Jahody zahradní
1 l Mléko polotučné
4 polévková lžíce Oříšky piniové
300 g Rýže dlouhozrnná
2 ks Skořice celá
500 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Třešně
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 208kJ
21% Sacharidy 76 g
26% Tuky 19 g
5% Sodík 97 mg
26% Bílkoviny 15 g

Rýžový koláč s třešněmi postup přípravy receptu:

1

V hrnci smícháme mléko, sůl, vanilku, celou skořici, citronovou kůru a přivedeme k varu. Rýži propláchneme a v horkém mléce vaříme asi 25 minut. Pak odstraní celou skořici a přimícháme cukr. Želatinu namočíme do studené vody na 10 minut a necháme změknout. Pak ji vymačkáme a přimícháme společně se žloutkem do rýže.

2

Z bílků ušleháme tuhý sníh, ze smetany ušleháme šlehačku. Šlehačku smícháme s vypeckovanými třešněmi a nasekanými piniovými oříšky. Sníh postupně přimícháváme do vychladlé rýže a nakonec přimícháme šlehačku s třešněmi. Takto připravenou směsí naplníme formu na srnčí hřbet a vložíme na 4 hodiny ztuhnout do chladničky.

3

Rýžový koláč vyklopíme z formy, krájíme na plátky a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme plátky jahod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept