Brusinková salsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brusinková salsa
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40290 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Brusinky |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Hrušky |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 72,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Ocet vinný, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brusinková salsa postup přípravy receptu:
1 | Brusinky propereme pod studenou vodou a necháme okapat. Hrušku omyjeme, slupku oloupeme, zbavíme jádřince a najemno nastrouháme. Zázvor očistíme a nastrouháme. |
2 | V misce smícháme brusinky, nastrouhanou hrušku se zázvorem, cukr, vinný ocet, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Vše důkladně promícháme a odložíme na 60 minut do chladničky. Poté ihned podáváme jako přílohu k masu. |