Červené zelí na sladkokyselý způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí na sladkokyselý způsob
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 185 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40303 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Voda z pomerančových květů |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 418,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cukr třtinový, Ocet vinný červený, Pomeranče, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Voda z pomerančových květů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené zelí na sladkokyselý způsob postup přípravy receptu:
1 | Najemno nakrouháme hlávku červeného zelí. Pomeranč omyjeme, vymačkáme z něho šťávu a kůru nasekáme na drobné kousky. Chilli papričku včetně semínek nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Smícháme vinný ocet, olivový olej, chilli papričku, vodu z pomerančových květů, cukr, pomerančovou šťávu a kůru. Směs dáme do malého rendlíku povařit na mírném ohni asi 5 minut. Asi 2 lžíce směsi odebereme a uschováme pro další využití. |
3 | Nakrouhané zelí dáme do zapékací mísy, zalijeme povařenou směsí, přiklopíme a dáme péci do trouby předehřáté na 160°C. Pečeme asi 3 hodiny, přičemž zelí čas od času kontrolujeme, případně podléváme uschovanou směsí. |
Poznámka
Dlouhou dobu pečení je nutné dodržet. Zelí můžeme servírovat teplé i studené. Výborně se hodí jako příloha ke zvěřině, nebo k pečenému vepřovému masu.