Recept

Velikonoční kynutý beránek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40463

Ingredience

20 g Cukr krupice
40 g Droždí
4 ks Hrozinky
50 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na potření
1 ks Vejce slepičí
Na polevu
100 g Cukr moučkový
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 727kJ
30% Sacharidy 108 g
30% Tuky 23 g
23% Sodík 460 mg
36% Bílkoviny 20 g

Velikonoční kynutý beránek postup přípravy receptu:

1

Droždí v misce rozetřeme s cukrem, přimícháme lžíci z dávky mouky a lžíci z dávky vlažného mléka a necháme na teple vzejít.

2

Do mísy vsypeme prosátou mouku, žloutek rozšlehaný ve vlažném mléce, sůl, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Těsto vypracujeme, až se nelepí, je hladké a lesklé. Přikryjeme těsto v míse utěrkou a necháme vykynout.

3

Vykynuté těsto na vále rozválíme na placku, z ní vykrajujeme tvořítkem malá kolečka a z nich tvoříme malé kuličky. Z kuliček na plechu vyloženém pečícím papírem skládáme beránka (podle velikosti můžeme složit jednoho nebo dva beránky). Před pečením velmi opatrně potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme zhruba půl hodiny.

4

Upečenému beránkovi utvoříme oči z hrozinek a necháme vychladnout. Poté pomocí bílkové polevy dokreslíme beránkovi uši a kožíšek.

5

Bílkovou polevu připravíme utřením bílku s prosátým moučkovým cukrem, až je hmota hladká a bílá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept