Alpské fondue - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alpské fondue
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 4055 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Muškátový oříšek |
50 g | Solamyl |
150 g | Sýr Eidam cihla 45% |
3 ks | Sýr smetanový tavený 45% |
400 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
44% Kalorie 864 kcal
Kilojoule 3 615kJ
8% Sacharidy 29 g
65% Tuky 49 g
37% Sodík 734 mg
77% Bílkoviny 43 g
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 66,8mg |
Draslík | 293,6mg |
Vláknina | 167,4mg |
Vitamín A | 619,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový oříšek, Sýr Eidam cihla 45%, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Alpské fondue postup přípravy receptu:
1 | Do nádoby na fondue dáme sýr, tři trojúhelníčky taveného sýru, kořeněné bílé víno, maizenu nebo jiný škrob, utřený česnek a muškátový oříšek. |
2 | Všechny suroviny roztavíme. |
Poznámka
Podáváme s pečivem.