Rychlé meruňkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé meruňkové řezy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40566 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
500 ml | Kompot meruňkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 136,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot meruňkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé meruňkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Kompotované meruňky necháme okapat a nakrájíme je na malé kousky. Šťávu z kompotu uchováme. |
2 | Vejce s cukrem vymícháme do pěny, vmícháme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec meruňky i s kompotovou šťávou. |
3 | Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut. |
4 | Po vychladnutí nakrájíme na řezy a podáváme. |
Moc dobré řezy, lehounké a nadýchané. Doporučuji vyzkoušet a dávám palec nahoru.
Ještě dodám, že jsem pekla na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení a pekla jsem déle, než uvádí recept.