Piškotové řezy s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotové řezy s medem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40636 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
Na formu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Na náplň | |
4 polévková lžíce | Marmeláda višňová |
Na ozdobu | |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 balení | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 557,3mg |
Draslík | 126,9mg |
Vláknina | 20,0mg |
Vitamín A | 540,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 104,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Marmeláda višňová, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotové řezy s medem postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme žloutky s cukrem, přimícháme med, víno a prosátou mouku. Nakonec „zabalíme“ do těsta pevný sníh z bílků. |
2 | Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut. Korpus necháme vychladnout. |
3 | Po vychladnutí rozřízneme korpus, spodní díl potřeme vrstvou višňové marmelády a přiklopíme vrchním dílem korpusu. Piškot nakrájíme a podáváme ozdobený smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dopevna. |