Pečené broskve s drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené broskve s drobenkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40757 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
6 ks | Broskve |
60 g | Cukr krupice |
3 g | Skořice mletá |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
5 g | Zázvor celý |
Drobenka | |
---|---|
60 g | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g | Ořechy lískové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 734,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Skořice mletá, Voda pitná, Zázvor celý, Cukr krupice, Ořechy lískové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené broskve s drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Broskve nakrojíme do kříže a ponoříme je na několik vteřin do vroucí vody. Broskve oloupeme, odstraníme pecky a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Broskve dáme do pánve s nastrouhaným zázvorem, skořicí, cukrem a vodou. Uvedeme k varu a krátce podusíme. Sundáme z plotny. |
3 | Drobenka: dáme cukr a mouku do mísy a smícháme. Přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme nasekané lískové oříšky. |
4 | Broskve přendáme do mělké zapékací mísy a posypeme drobenkou, vrstva by neměla být vyšší než 1 cm. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme horké. |