Podzimní ovocná pochoutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podzimní ovocná pochoutka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40765 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
60 g | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
500 g | Ostružiny |
40 ml | Šťáva citrónová |
Rohlíčky | |
---|---|
90 g | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
90 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 20,3mg |
Draslík | 314,3mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Ostružiny, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šťáva citrónová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podzimní ovocná pochoutka postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Z plátků vykrájíme formičkou hvězdičky. |
2 | Hvězdičky z jablek dáme do kastrolu spolu s odkrojky jablek, ostružinami, cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Přikryjeme a dusíme 10 minut doměkka. |
3 | Rohlíčky: zpracujeme mouku, máslo a cukr na hladké těsto. Podle potřeby přidáme mléko. |
4 | Těsto vyválíme na pomoučněném vále na 1 cm. Vykrájíme formičkou na rohlíčky. |
5 | Ovoce dáme do zapékací mísy, hvězdičky budou navrchu. Rohlíčky rozložíme na ovoce a potřeme mlékem. Pečeme 15-20 minut v troubě předehřáté na 220 °C dozlatova. Podáváme horké. |