Jednoduchý recept

Kořeněný květák na jogurtu

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40803

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 kávová lžička Garam masala
250 g Jogurt bílý
1 ks Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 734kJ
8% Sacharidy 29 g
7% Tuky 5 g
9% Sodík 188 mg
17% Bílkoviny 10 g

Kořeněný květák na jogurtu postup přípravy receptu:

1

Jogurt rozšleháme, vmícháme do něj jednu rozemletou cibuli, utřený česnek, zázvor, ochutíme cukrem a solí. Květák rozebereme na růžičky, vložíme do směsi a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout.

2

Druhou cibuli rozkrájíme a orestujeme na rozpáleném másle do zlatova. Přidáme květák s jogurtem, podlijeme dvěma lžícemi vroucí vody a vaříme do měkka. Na závěr posypeme horkým kořením a podáváme.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

čas přípravy je bez doby odležení-2h

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept