Libanonský kibbeh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Libanonský kibbeh
Libanonský kibbeh
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
350 g | Jehněčí maso mleté |
2 polévková lžíce | Kečup |
75 g | Kuskus |
4 kávová lžička | Nové koření mleté |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 63,9mg |
Draslík | 274,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí maso mleté, Kuskus, Olej slunečnicový, Pepř cayenský, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Libanonský kibbeh postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme kuskus, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát. Poté přesypeme do síta, vymačkáme z něj vodu. |
2 | Do mixéru vložíme cibuli, jehněčí mleté maso a rozmixujeme. Smícháme kuskus, jehněčí mleté maso, skořici, nové koření s pepřem a promícháme. Těsto rozdělíme na 8 dílů, vytvarujeme šišky a napícháme je na 8 jehel. Necháme na 30 minut vychladit. |
3 | Smícháme kečup a olej, abychom získali šťávu na podlévání. Kibbeh grilujeme 15 minut, otáčíme a podléváme. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Doporučujeme podávat se zelným salátem.