Losos s volským okem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s volským okem
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41182 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 kávová lžička | Křen |
4 plátek | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 492,0mg |
Draslík | 262,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Křen, Losos uzený, Majonéza, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s volským okem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi nebo v toustovači opečeme rozříznuté žemle řeznou plochou bez použití oleje. Promícháme majonézu se strouhaným křenem, osolíme, opepříme. |
2 | Křenovou majonézou potřeme opečenou stranu žemle a položíme na ni plátek uzeného lososa. Na pánvi z vajec usmažíme na oleji volská oka, jakmile začíná tuhnout bílek přisypeme do pánve česnek a opečeme dozlatova. Usmažená volská oka položíme na žemli s lososem, posypeme drceným kmínem a nakrájenými stroužky česneku. |