Houby pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby pikantní
Houby pikantní
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41288 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
3 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
125 g | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř sečuánský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Shiitake houby |
2 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 692,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Ocet vinný, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Omáčka Hoisin, Shiitake houby, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Omáčka sójová, Pepř sečuánský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houby pikantní postup přípravy receptu:
1 | Olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a nasekané jarní cibulky a smažíme 30 vteřin. Přidáme všechny druhy hub, sójovou omáčku, chilli omáčku, vinný ocet, omáčku hoisin, cukr, sečuánský pepř a smažíme za stálého míchání 5 minut. |
2 | Houby ve woku zakapeme sezamovým olejem, přemístíme na ohřátý talíř, ozdobíme petrželkou a podáváme. |